Cliqueu al ringtones per escoltar cançons:)

Preguntes:

l.- Saps el nom de l’autor del Tirant lo Blanc? Conta on i quan va nàixer. Què hi passava?
El nom de l'autor de Tirant lo Blanc és Joan Martorell, va nàixer a Gandía a l'any 1413.

2.- Quines característiques tenen les novel.les cavalleresques?
Les novel.les caballeresques són un gènere narratiu va ser l'evolució de la novel.la de caballeríes, reflectíes situacions habituals d'aquella època. 

3.- Quin és l’argument de la novel.la?
Tirant es un jove que s'endinça en el món de les caballeríes. Reb les claus per ser-ho de la mà de Guillerm de Varoic, amb el llibre “Orden de cavalleria”.
Una vegada Tirant pensa que está capacitat per lluitar contra el mal, decideix començar la seua vida com caballer anant a Anglaterra, més tard a la illa de Sicília, després al imperi greg, per ayudar a el emperador de Constantinoble, África i finalment torna a Grecia para contraure matrimoni en Carmesina.

4.- Qui i com són els seus personatges principals ?
El personatge principal de la novel·la és Tirant lo Blanc, a qui Martorell dota d’una gran riquesa psicològica. Es tracta d’un cavaller fort i valent, que no s’espanta davant les empreses més arriscades, que lluita a les batalles amb enginy i és ferit diverses vegades. A més, pertany al llinatge de Roca Salada, descendent del pare del mític rei Artús,una nissaga de significació literària pou coneguda.